•  

Micul dejun, energie pentru intreaga zi

 Micul dejun, energie pentru intreaga zi

Care este cea mai importanta masa? Sunt convinsa ca multe mamici vor raspunde: "masa de pranz". Gresit! Raspunsul corect este "micul dejun". Sa va explic de ce, dragi mamici!  

Micul dejun este o sursa importanta de calorii, fibre, minerale si nu poate fi suplinit de nicio alta masa a zilei. Este recomandat ca masa de dimineata sa asigure 20-30% din necesarul zilnic de energie.

Beneficiile acestui obicei sanatos

Rezultatul benefic al respectarii acestui bun obicei, de a servi micul dejun in fiecare dimineata, este relevat si de cercetarile realizate in ultimii ani in domeniul alimentatiei copiilor. Acestea demonstreaza efectele pozitive asupra dezvoltarii fizice si psihice a copiilor.

Absenta micului dejun din alimentatia zilnica a copiilor determina deficiente de vitamine si minerale, cum ar fi lipsa de fier, calciu, zinc si vitamina B2.

Gandeste-te ce ar insemna ca puiul tau sa plece la scoala sau la gradinita fara sa fi mancat nimic de dimineata... Stomacelul gol va secreta sucuri gastrice si, neavand ce sa digere, in timp, copilul tau se va putea imbolnavi de gastrita sau ulcer. Nu mai vorbim de faptul ca, fara a-si lua portia de energie din alimente, el va fi lipsit de vlaga, apatic, irascibil si nu se va putea concentra in timpul orelor. De aici vor aparea si rezultatele slabe la scoala...

Daca puiul tau va lua un mic dejun consistent si sanatos, va avea energie, buna dispozitie si putere de concentrare intreaga zi. Iar acest lucru se traduce prin imbunatatirea performantelor scolare. Si ce parinte nu-si doreste un elev premiant?

Un mic dejun sanatos poate ajuta copiii:

• sa aiba rezultate mai bune la teste si viteza mai mare la lucru;
• sa fie mai atenti, sa aiba o memorie buna;
• sa fie mai energici si mai creativi;
• sa aiba o stare generala buna si un psihic optimist.

Spuneam ca micul dejun trebuie sa asigure circa o treime din necesarul caloric zilnic. El trebuie sa contina alimente cu indice energetic ridicat. Pregateste-i dimineata puiului tau cereale cu lapte sau cu iaurt, in care adauga bucatele de fructe (mere, piersici, stafide, ananas, kiwi).

Postat in :

Alimentatie sanatoasa

Data:

25-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza