•  

Meloterapia - pentru armonia sufletului tau!

Meloterapia - pentru armonia sufletului tau!

Sunetele armonios imbinate creeaza muzica. Armonia - oriunde este in acest univers - inseamna un mediu propice vietii. Daca ne frustram de muzica, ne refuzam deci sansa de a trai mai frumos, de a ne echilibra sufletul. Specialistii au constatat insa ca muzica are efecte atat de puternice asupra psihicului si fizicului uman, incat poate fi utilizata ca metoda terapeutica.

Meloterapia este o metoda de tratament pe care specialistii o recomanda ca fiind foarte eficienta in ameliorarea efectelor negative ale stresului zilnic, a ulcerului, a starilor spastice si dezechilibrelor in organism, care apar in urma unor traume.

“Tratamenul” prin muzica stimuleaza eliberarea de endorfine, cunoscutii hormoni ai fericirii, si astfel efectul este puternic in cazul oboselii si chiar a durerilor. Deci muzica poate fi o atat de placuta cale catre vindecare sau catre mentinerea starii de bine in viata de zi cu zi.

Cum poti beneficia de acest “tratament” in mod eficient?

Poti sa fii un pacient activ, cantand la diverse instrumente, creand muzica, dansand pe muzica potrivita starii tale psihice, dar poti sa fii un pacient pasiv, caruia i se “administreaza” zilnic macar o ora de muzica. Aceasta poate fi compusa din melodiile tale preferate, in mod special acelea care iti evoca momente fericite, dar mai ales din partituri lente, chiar din repertoriul clasic sau romantic, cu adevarat armonioase.

Lasa-te patrunsa de efectul acestor armonii sonore si in cateva minute norii o sa dispara din lumea ta si astfel vei capata echilibrul spre care tinzi. Include deci in ritualul zilnic de relaxare si de refacere a energiei consumate din plin de-a lungul unei zile, o ora in care sa ramai tu cu tine intr-o baie de muzica… si efectele vor fi imediate!

Postat in :

Relaxare si echilibru

Data:

20-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza