•  

Medicina naturista

Listeaza alfabetic: A B C D E F G H I J K L M N O P Q R S T U V W X Y Z
Homeopatia si depresia

Homeopatia si depresia

Cand vorbim despre depresie, vorbim despre o patologie ce poate evolua foarte usor catre o urgenta medicala majora: suicidul. Din acest motiv categoric nu este recomandata autotratarea acestei afectiuni.

Homeopatie
Homeopatia pentru inceputul scolii

Homeopatia pentru inceputul scolii

In septembrie scolile se vor umple de zgomotul copiilor. Nu ar fi rau ca pregatirile de scoala sa includa si o vizita la medic. Cabinetul de homeopatie este astazi deschis pentru tine cu mici sfaturi utile.

Homeopatie
Homeopatia si bolile infecto-contagioase la copii

Homeopatia si bolile infecto-contagioase la copii

Odata cu intrarea in colectivitate, creste semnificativ si riscul evolutiei unor afectiuni infectocontagioase sub forma unor epidemii. Tratamentul clasic se rezuma la medicamente simptomatice, in general antitermice si antiinflamatoare, ce nu influenteaza in mod semnificativ durata si evolutia bolii. La acestea se adauga supravegherea atenta pentru depistarea eventualelor complicatii.

Boli infectioase
Homeopatia, terapia pentru toate varstele

Homeopatia, terapia pentru toate varstele

Vremea rece si umeda reprezinta fara indoiala o agresiune pentru organism Toamna aduce cu sine o paleta intreaga de boli, de la banalul guturai, pana la decompensari grave ale unor afectiuni cronice. Un organism sanatos se va adapta mult mai bine la capriciile meteorologice ale acestor zile.

Homeopatie
Homeopatia la inceput de an scolar

Homeopatia la inceput de an scolar

Odata cu venirea toamnei, perioadele insorite scad semnificativ si desigur, scade si expunerea la soare. Astfel se sintetizeaza mai putina vitamina D si calciul se absoarbe mai putin (vitamina D se sintetizeaza in piele sub actiunea razelor ultraviolete si are rolul de a favoriza absorbtia calciului).

Homeopatie
Homeopatia ca automedicatie - realizari si limite

Homeopatia ca automedicatie - realizari si limite

Plasata in randul terapiilor naturiste, homeopatia este considerata deseori o metoda terapeutica la fel de accesibila ca oricare alta terapie naturista (fitoterapia de pilda). Regulile specifice homeopatiei impun insa o serie de limitari in automedicatie. Pentru o terapie completa si complexa trebuie stabilita structura homeopata a persoanei, pe baza unor semne si simptome ce trebuie sa fie adunate de un cunoscator in ale homeopatiei.

Homeopatie
Homeopatia ca metoda de terapie naturala

Homeopatia ca metoda de terapie naturala

Stiinta medicala ce inglobeaza o experienta de peste 200 de ani, homeopatia este printre putinele metode naturale de terapie ce stimuleaza capacitatile proprii de aparare si autoreglare ale organismului, fara a produce efecte secundare. Concentratia redusa in substante chimice, capacitatea mare de a grabi eliminarea toxinelor si practic absenta reactiilor alergice, fac din terapia homeopata un mijloc de tratament cautat si apreciat.

Homeopatie
Homeopatia - prima optiune pentru copii

Homeopatia - prima optiune pentru copii

Consider ca homeopatia ar trebui sa fie prima optiune in medicina copilului, nu numai datorita faptului ca lipseste agresiunea chimica asupra organismului, ci si datorita efectelor benefice in crestere si dezvoltare. Copilul poate beneficia de homeopatie inca din viata intrauterina si mamicile tratate homeopat in timpul sarcinii o stiu.

Copii
Homeopatia te ajuta si in vacanta

Homeopatia te ajuta si in vacanta

China C200 trateaza deshidratarea ce poate sa apara in cursul unei calatorii, datorita expunerii bruste la o clima calda, aportului lichidian insuficient, dar si ca urmare a unei hemoragii sau a diareei. Se administreaza trei granule de unu - trei ori/zi. Remediul este util si in starile febrile cu deshidratare.

Homeopatie
Homeopatia iarna

Homeopatia iarna

Un factor important in alegerea remediului homeopat in cazul afectiunilor respiratorii il reprezinta etiologia, adica acea cauza care a dus la imbolnavire. De asemenea, sezonalitatea reprezinta si ea un criteriu de luat in seama pentru stabilirea remediului potrivit.

Probleme de sezon

Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza