•  

Specialistii nostri inapoi la lista de specialisti

Irina Petrea

Irina Petrea

Pedagog


Specializari: Pedagogie

Articole scrise de Irina Petrea :
Primul pas in colectivitate

Primul pas in colectivitate

Pana la trei ani, personalitatea, dezvoltarea si educatia copilului depind integral de familia sa, precum si de persoanele de ingrijire din afara familiei (bone). Zorii constiintei si ai imaginii de sine apar in cadrul interactiunilor copilului cu aceste persoane.

Copii
Copiii din epoca high-tech

Copiii din epoca high-tech

In cele mai multe case din Romania, televizorul functioneaza de dimineata pana noaptea tarziu, devenind un fundal sonor permanent. A devenit aproape un gest reflex sa deschizi televizorul de indata ce ai deschis ochii si sa-l inchizi imediat inainte de culcare.

Copii
Vacanta, bunicii <br> si rasfatul

Vacanta, bunicii
si rasfatul

Vacanta la bunici. Iata o formula salvatoare pentru multi parinti care sunt prinsi in “campul muncii” tot anul, mai putin cele 21 de zile legale de odihna.

Copii
Cum spunem copiilor adevaruri neplacute

Cum spunem copiilor adevaruri neplacute

In viata de parinte, ca si in viata de cuplu, minciuna nu are ce cauta. Minciuna erodeaza increderea si, fara incredere, cuplul se destrama si autoritatea in fata copiilor se faramiteaza.

Copii
Cum sa prevenim agresivitatea la copii

Cum sa prevenim agresivitatea la copii

Agresivitatea poate fi verbala si fizica, aplicata direct sau indirect asupra victimei, manifestata sau pasiva, violenta sau non-violenta. De exemplu, incapatanarea sau opozitia tacuta sunt o forma de agresivitate pasiva. Adesea, agresivitatea este considerata a fi sinonima cu violenta, care presupune dorinta de a distruge, de a vatama, de a produce suferinta, pe cand agresivitatea adesea urmareste alte scopuri: demonstrarea masculinitatii si a puterii, autoapararea, obtinerea de beneficii materiale etc.

Copii
Bolile, climatul pozitiv si educatia pozitiva

Bolile, climatul pozitiv si educatia pozitiva

Recent, a aparut pe piata o colectie de povesti terapeutice pentru copii, foarte potrivite si pentru parinti. Intr-una dintre povesti, Soarele, Ploaia si Vantul au pus odata ramasag care din ei il convinge mai repede pe un pusti sa-si dea jos hainuta. Ploaia iritata l-a udat pana la piele, vantul nervos a suflat salbatic asupra lui, dar fara rost. Singur, Soarele, la urma, fara sa se straduiasca prea tare, l-a invaluit cu o caldura blanda si copilul si-a scos singur haina.

Familie
Jocurile, dezvoltarea si sanatatea copilului

Jocurile, dezvoltarea si sanatatea copilului

Cel mai bine, cred ca definim copilul drept homo ludens - omul care se joaca. Este activitatea pe care puiul de om o face in mod natural, cel mai frecvent si cu cea mai mare placere. Joaca este un fel de "ratiune de a fi" a copilului. De altfel, indiferent de specia din care fac parte, puii se joaca si in joaca lor, invata tot ce au nevoie pentru viata.

Copii

Intreaba farmacistul

Vrei sa stii mai multe detalii despre un anumit produs? Ai o problema medicala sau cosmetica la care nu ai gasit inca rezolvare?

Scrie-ne intrebarea ta completand formularul
Completeaza formularul

Suna-ne la TelVerde 0800 833 003
(disponibil si din retelele de telefonie mobila)

0800 833 003
Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza