•  

Specialistii nostri inapoi la lista de specialisti

Dr. Ozana Moraru

Dr. Ozana Moraru

Medic specialist oftalmolog, clinica de olftalmologie Oculus


Specializari: Oftalmologie

Articole scrise de Dr. Ozana Moraru :
Pseudo-miopia sau falsa miopie  cum o recunoastem?

Pseudo-miopia sau falsa miopie cum o recunoastem?

Miopia reprezinta un viciu de refractie prin care razele luminoase converg in interiorul ochiului in fata retinei, nu pe retina, cum ar fi normal. Rezultatul acestui lucru este vederea neclara la distanta, deficienta ce se poate corecta prin interpunerea unei lentile divergente, asa numita lentila "de minus".

Boli ale organelor de simt
Conjunctivita - forme, preventie, tratament

Conjunctivita - forme, preventie, tratament

Conjunctivita este o inflamatie a stratului cel mai superficial al ochiului, numit conjunctiva, inflamatie care de cele mai multe ori este de natura infectioasa, si/sau alergica. Mai rar poate avea si alte cauze: unii factori chimici iritanti, sau un fond de sindrom de ochi uscat.

Boli ale organelor de simt
Afectiuni retiniene

Afectiuni retiniene

Retina este unul din cele trei straturi ale peretelui posterior al globului ocular, stratul cel mai intern, aici fiind locul unde se formeaza senzatiile vizuale, gratie prezentei unor celule speciale de origine nervoasa - conuri si bastonase.

Boli ale organelor de simt
Cataracta

Cataracta

Cataracta este una dintre cele mai frecvente boli oculare, constand in opacifierea progresiva a cristalinului ("lentila"ochiului). Simptomul principal este scaderea vederii, vederea incetosata, sau "scurtarea" vederii - ochiul devine miop (nu mai vede la distanta, dar incepe sa vada mai bine la aproape).

Boli ale organelor de simt
Glaucomul

Glaucomul

Glaucomul este o afectiune oculara ce consta in cresterea presiunii intraoculare, urmata de afectarea nervului optic, a campului vizual si, in final, de scaderea ireversibila a vederii

Boli ale organelor de simt
Keratopatiile

Keratopatiile

Corneea este componenta anatomica a ochiului situata in partea anterioara a acestuia, avand o structura perfect transparenta, o grosime aproximativ de 500-580 microni si o forma aproximativ de hemisfera, cu anumite raze de curbura.

Boli ale organelor de simt
Afectiunile oculare la copii

Afectiunile oculare la copii

Venirea pe lume a unui copil este cea mai mare bucurie a unei familii - nu spun nici o noutate, dar stim cat de sanatos este copilul in primele zile, saptamani, luni sau ani de viata? In aceasta perioada a vietii micutului se efectueaza controale medicale, mai mult sau mai putin "de rutina", care includ printre altele si controlul la medicul specialist oftalmolog.

Boli ale organelor de simt


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza