•  

Ce este Linea Nigra in timpul sarcinii

Ce este Linea Nigra in timpul sarcinii

Ai observat pana acum o linie inchisa la culoare pe mijlocul pantecului unei femei insarcinate? De obicei aceasta linie nu este vizibila atunci cand nu duci o sarcina, insa ea exista in cazul oricarei femei. Numita "linea nigra", aceasta incepe de la buric si continua pana la osatura pubica.

 

Daca toate avem acesata linie ce ne marcheaza abdomenul, de ce apare doar in cazul femeilor insarcinate?

 

In jurul lunii a cincea de sarcina apare de obicei o linie maronie sau in unele cazuri o linie albastra cu o latime de aprox. 1,3 cm pe adomen. Apare frecvent in cazul femeilor cu un pigment al pielii mai aprins, insa poate fi vizibil si in cazul femeilor care nu sunt insarcinate, mai ales in cazul adolescentelor aflata in perioada pubertatii. Pentru majoritatea femeilor, aceasta linie este invizibila si se numeste "linea alba" sau linia pala - care, la randul ei, nu este la fel de invizibila.

 

Ce cauzeaza aceasta linie sa apara atat in timpul sarcinii, cat si in perioada pubertatii?

 

Similaritatea dintre aceste doua grupuri de femei o reprezinta multitudinea de hormoni. O femeie va produce mai mult estrogen pe parcursul unei sarcini decat va produce pe restul duratei sale de viata. Multitudinea de hormoni poate cauza hiperpigmentarea pielii, inclusiv inchiderea la culoare a tenului, a sfarcurilor sau a organelor genitale. Nu este cunoscut factorul care cauzeaza inchiderea la culoare a linea nigra, insa poate fi vorba de un hormon melancito-stimulator, produs de placenta.

 

Si daca te intrebai daca aceasta linie va disparea de pe abdoenul tau, acorda-ti cateva luni dupa sarcina si lucrurile vor reveni treptat la normal.

 

Postat in :

Despre sarcina

Data:

20-03-2019

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza