•  

Iubirea... o necesitate

Iubirea... o necesitate

Incercam zilnic sa gasim formula miraculoasa a implinirii, a starii de bine. Unii cred ca satisfactiile profesionale sunt solutia, pentru altii puterea si victoriile asupra celorlalti, pentru cei mai norocosi insa apropierea de cei dragi este sursa de energie pentru a merge inainte, intr-o lume in care uneori pare atat de greu de supravietuit. In realitate cercetatorii au ajuns la concluzia ca pentru om, iubirea, afectiunea in formele ei chiar simple, este cel putin la fel de vitala ca hrana sau apa. Si asta nu mai este filosofie sau literatura romantica, este un fapt demonstrat stiintific. 

 
Experimental s-a demonstrat ca nimic nu dezechilibreaza mai tare functiile vitale ale organismului, decat expunerea zilnica la agresivitate psihica.

Creierul emotional, de echilibrul caruia este strict legata sanatatea noastra, “scrasneste” chiar in cazul unor conflicte in care nu suntem implicati direct, dar la care suntem martori.

Asa cum imbratisarea tandra a unui copil ne umple de incantare si ne relaxeaza parca fiecare celula din corp, tot asa resentimentele si mania ne creeaza un disconfort profund, poate chiar pentru o perioada mai lunga de timp. Si cum de relatia intre starea psihica si starea fizica, nu se mai poate indoi nimeni, iubirea se poate numi o nevoie fiziologica, pentru ca fara ea, nimeni nu se poate lauda cu un psihic de invidiat. Iti cauti poate toata viata persoana in fata careia sa poti fi tu insati, in prezenta careia sa poti rade sau plange, sa te poti arata radioasa, dar mai ales vulnerabila, sa simti ca emotiile tale sunt intelese si acceptate.

Vrei mereu sa te simti utila, importanta pentru cei din jur, ca viata ta practic sa aiba un sens printre ceilalti, sa fii pur si simplu iubita. Asa cum plantele au nevoie de lumina pentru a se hrani, tot asa omul are nevoie de afectivitate pentru a-si conserva energia vitala.

Refugiaza-te deci cat de des poti alaturi de cei dragi, lasa-ti mereu deschise caile comunicarii emotionale, incearca sa-ti apropii oamenii din jur depasindu-ti frica de a fi ranita, acordand o sansa macar celor care par sa o merite.

Experimenteaza zilnic efectul unui zambet sincer pe care il adresezi celor cu care te intalnesti pe strada, in lift sau in biroul in care tensiunea unei saptamani agitate apasa din plin. Efectul este miraculos!

Postat in :

Familie

Data:

20-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza