•  

Cum sa iti alegi antiperspirantul?

Cum sa iti alegi antiperspirantul?

 

Este natural si sanatos ca o persoana sa transpire atunci cand sta la soare, face exercitii fizice sau sustine o prezentare importanta, iar acest proces difera de la individ la individ.
 
Transpiratia declansata de emotii puternice apare mai frecvent la nivelul fetei, axilelor, pe palme si pe talpi. Mai mult, unele persoane mostenesc tendinta de a transpira foarte mult in special pe palme si pe talpi.
 
O serie de factori pot influenta cantitatea de transpiratie si mirosul acesteia. Anumite alimente, medicamente sau afectiuni medicale pot determina transpiratie excesiva, in timp ce alte medicamente sau conditii medicale pot interfera cu abilitatea persoanei de a transpira normal.

Unii cercetatori sustin ca o dieta bogata in zinc poate reduce mirosul corpului. Prin transpiratie, putem pierde pana la trei mg de zinc pe zi, de aceea ar trebui sa ne crestem aportul acestui mineral in timpul zilelor calduroase, pentru a compensa pierderea. 

In plus, clorofila (substanta care da culoarea verde tuturor vegetalelor) anihileaza efectul bacteriilor care determina mirosul urat al transpiratiei, actionand ca deodorante naturale.
 
Cauta produsele antiperspirante care nu contin aluminiu. Desi nu s-a demonstrat stiintific o legatura intre aceste produse si aparitia cancerului de san... este bine sa fii prevazatoare!

 

Postat in :

Dermatocosmetice

Data:

15-03-2013

Taguri:

natural, sanatos, exercitii fizice, transpiratia, medicamente, afectiuni medicale, dieta, zinc, mirosul, clorofila, aluminiu

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Intreaba farmacistul

Vrei sa stii mai multe detalii despre un anumit produs? Ai o problema medicala sau cosmetica la care nu ai gasit inca rezolvare?

Scrie-ne intrebarea ta completand formularul
Completeaza formularul

Suna-ne la TelVerde 0800 833 003
(disponibil si din retelele de telefonie mobila)

0800 833 003
Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza