•  

Ingrijirea zilnica a tenului sensibil

Ingrijirea zilnica a tenului sensibil

1. Care este diferenta dintre pielea sensibila si pielea sensibilizata?

Tenul sensibil este o stare fara o cauza aparenta. Tenul sensibilizat este un ten pe care s-au aplicat diferite substante, uneori continute in cosmetice, coloranti, conservanti, detergenti, praf adus de vant, praf de var, praf de ciment (contin saruri de crom si nichel care sunt intens sensibilizante), etc., substante care activeaza sistemul de aparare imuna ce va produce arme de aparare (se sensibilizeaza) impotriva acelor substante.

2. Care sunt simptomele pielii sensibile?

Tenul sensibil este un ten iritat, care inteapa, ciupeste, se acopera de mici vezicule si /sau papule, adica un ten “suparat “ tot timpul, fara o cauza aparenta.

 
3. Ce tratamente recomandati pentru a ameliora simptomele pielii sensibile?

Evitarea contactului cu poluantii de oras, gaze de esapament, praf de strada, expunerea intempestiva la radiatii infrarosii si ultra violete sau alti factori fizici ( vant, frig , umezeala, caldutra excesiva) sunt doar cateva masuri benefice in ingrijirea tenului sensibil. 
 
4. Ce produse cosmetice recomandati pentru acest tip de piele?

Alegerea de produse cosmetice adecvate, dedicate tenului sensibil, din care sa fi fost elimanati consevantii (formaldehide, parabeni), colorantii si parfumurile si cosmetice care contin princuipii active ce s-au dovedit ca amelioreaza sterea de iritatie continua a tenului sensibil (asa dupa cum este cazul emulsiei demachiante, lotiunii tonice-ser si a cremei Deuteria Lux dedicate ingrijirii tenului sensibil),  reprezinta o alta cale de abordare terapeutica
 
5. Este obligatorie folosirea produselor speciale pentru pielea sensibila?

Este foarte important sa se utilizeze dintr-o anumita gama toate produsele (emulsie demachianta, lotiune tonica, crema pentru zi, crema de gomaj) dedicate strict ingrijirii tenului sensibil.
 
6. Ce ingrediente aflate in componenta cosmeticelor trebuie evitate?

Dintre cosmeticele dedicate tenului sensibil trebuie sa se elimine consevantii (formaldehide, parabeni), colorantii si parfumurile si materiile prime cosmetice, care se stie ca au potential iritativ, alegenic sau in combinatie cu alte ingrediente cosmetice pot deveni agravante pe tenul sensibil.
 
7. Care este temperatura ideala a apei pentru curatarea tenului sensibil?
 
Tenurile in general si cele sensibile in special nu iubesc apa si sapunurile si de aceea au fost create emulsiile demachiante si lotiunile tonice. Cand este absolut necesar se va folosi apa calduta, baile fierbinti si sauna putand agrava suferinta tenului sensibil

Prof. Dr. Ioan Nedelcu
Medic primar dermatolog
Membru al Academiei Americane de Dermatologie

Postat in :

Ingrijirea tenului

Data:

26-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza