•  

INFORMARE CONSUMATORI CU PRIVIRE LA RETURNAREA PRODUSELOR ACHIZITIONATE DIN FARMACIILE HELP NET

Produsele achizitionate nu se pot returna, cu exceptia acelora care prezinta abateri de la caracteristicile prescrise sau declarate, pentru care comerciantul este obligat, la cererea consumatorului, sa le inlocuiasca, sa le refaca sau sa restituie contravaloarea acestora, potrivit dispozitiilor Ordonantei Guvernului nr. 21/1992 privind protectia consumatorului si Legii nr. 449/2003  privind vanzarea produselor si garantiile asociate acestora .

 

Produsele medicamentoase, cu exceptia produselor care se pastreaza la rece (intre 2-8 grade Celsius), cosmeticele, suplimentele alimentare, produsele de hrana pentru copii, care prezinta abateri de la caracteristicile prescrise sau declarate, pot fi returnate*, respectiv consumatorii au dreptul la inlocuirea produsului sau returnarea banilor de catre comerciant , daca deficienta a aparut in in termen de 30 de zile de la data achizitionarii produsului.

Orice solicitare privind returnarea produselor dupa acest termen nu poate fi acceptata.

 

Pentru produsele de folosinta indelungata care au certificat de garantie (ex: tensiometru, periute electrice, glucometre, etc) si care prezinta neconformitati/abateri de la caracteristicele prescrise, consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, in fiecare caz fara plata. Doar in cazul in care produsul nu poate fi reparat, inlocuit, consumatorul poate solicita  comerciantului restituirea pretului.

 

Consumatorul nu are dreptul de a returna produsul achizitionat in cazul in care a ales gresit sau produsul nu este adecvat nevoilor sale sau in cazul in care deficienta putea fi cunoscuta la momentul achizitionarii produsului.  

Consumatorul nu are dreptul de a returna produsul daca acesta a fost deteriorat sau a fost utilizat in mod incorect de catre consumator.

 

 

*Produsele pot fi returnate in baza bonului fiscal, care face dovada achizitionarii acestora din farmaciile Help Net, returnarea fiind posibila doar in farmacia din care acestea au fost achizitionate. In cazul in care se va impune restituirea pretului, aceasta se va realiza prin intocmirea documentele justificative, consumatorul completand aceste documente cu regim special cu toate datele aferente. Refuzul completarii de catre consumator a datelor necesare intocmirii documentelor justificative, conduce la imposibilitatea returnarii produselor.

 

Sesizarile cu privire la returnarea produselor pot fi comunicate la  adresa de e-mail : office@helpnet.ro

Data:

19-01-2017

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza