•  

Influenta vremii asupra sanatatii!

Influenta vremii asupra sanatatii!

Despre meteosensibilitate unii dintre noi, mai ales cei mai tineri, ne place sa credem ca este doar o gluma. Din pacate, o vara in care variatiile bruste de temperatura au fost la ordinea zilei, a demonstrat tuturor ca vremea ne afecteaza, daca nu sanatatea, macar starea de confort.


Cu cat stam mai mult in birouri cu temperaturi controlabile, cu atat ne pierdem capacitatea de a ne adapta schimbarilor de presiune, umiditate sau temperatura din mediul natural si la cel mai mic soc, diverse parti ale organismului ne vor da semnale de alarma.

De exemplu, unele fenomene meteorologice sunt insotite de puternice campuri electromagnetice care au impact major asupra sanatatii. Astfel, pot sa apara variatii ale tensiunii arteriale sau tulburari circulatorii, care, unei persoane relativ sanatoase ii provoaca stari de discomfort, epuizare sau chiar dureri. In cazul persoanelor cu boli cornice, variatiile acestea pot declansa adevarate crize.

Capriciile vremii ne dau peste cap ritmul organismului si astfel ne vom simti rau, vom avea o scadere acuta a concentrarii si a performantelor intelectuale.

Solutia? Intarirea organismului prin practicarea sporturilor de orice fel cat mai des, prin transformarea plimbarii zilnice in aer liber intr-o regula de aur, printr-un regim de viata echilibrat, accentuat de o abordare pozitiva a tuturor lucrurilor, care ni se intampla zilnic… fie ca ploua, fie ca e soare!         

 

Postat in :

Probleme de sezon

Data:

18-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza