•  

Inelul gastric - tratamentul modern al obezitatii

Inelul gastric - tratamentul modern al obezitatii

Obezitatea a devenit o adevarata epidemie a societatii moderne, fiind recunoscuta ca o cauza importanta a maladiilor cardiovasculare, care ocupa primul loc in mortalitatea lumii civilizate (dar si a diabetului zaharat, suferintelor articulare etc). 

Studiile arata ca peste 50% dintre americani sunt supraponderali si peste 30% - obezi adevarati, in timp ce Romania se apropie cu pasi rapizi de aceste date. 

Metodele conservatoare de tratament al obezitatii - dieta, medicamente care reduc absorbtia intestinala, gimnastica medicala - au, din pacate, efect pe termen scurt, majoritatea obezilor (95%) intorcandu-se la greutatea initiala, ceea ce face ca obezitatea sa fie tratata din ce in ce mai mult prin metode chirurgicale.

Tehnica chirurgicala cea mai folosita acum in lume este o tehnica mai putin invaziva, cu riscuri mai putine si cu rezultate foarte bune: inelul gastric ajustabil, montat laparoscopic (adica prin incizii foarte mici, cu ajutorul unei camere video miniaturizate). Inelul de silicon se fixeaza in jurul stomacului si limiteaza cantitatea de alimente, obtinandu-se o senzatie de satietate mai repede. 

Majoritatea pacientilor slabesc considerabil cu aceasta metoda care ii ajuta sa-si pastreze toata viata o greutate sanatoasa.

Totusi, ca pentru orice metoda de combatere a obezitatii este nevoie si de participarea pacientului, fiind necesar controlul alimentatiei (lichidele dulci sau dulciurile, inghetata topita trec usor prin inel, fiind prin urmare interzise) si cresterea arderilor prin exercitii fizice sau plimbari, pentru o sanatate perfecta. 


Dr. Stefan Jianu,
Medic primar chirurg
Centrul Medical Proestetica
Email: office@proestetica.ro

Postat in :

Gastroenterologie

Data:

25-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza