•  

Implantologia dentara

Implantologia dentara

Implantologia dentara este un concept nou pentru medici si pacienti, prin care pierderea dintilor nu inseamna, obigatoriu, o proteza dentara pastrata temporar intr-un pahar cu apa. Dupa descrierea procesului de osteointegrare de catre PER-INGVAR BRANEMARK in anul 1950, implantul de titaniu a inceput sa fie larg utilizat in stomatologie si alte domenii medicale.

Succesele terapeutice din ultimele decenii au confirmat aceasta descoperire, inimaginabila pana de curand, noile cercetari (experimentale, clinice, paraclinice-radiologice, CT, informatica) fiind preocupate de descoperirea unor noi domenii de utilizare: implanturi extraalveolare, implanturile zigomatice (ca alternativa a grefarii osoase).

Pentru multi pacienti care si-au pierdut dintii prin boli dento-parodontale, infectii, traumatisme, tumori, tratamente stomatologice iatrogene, implantul dentar reprezinta singura posibilitate de ancorare a unor lucrari protetice fixe. Utilizand implanturile dentare conventionale, puntile dentare pot fi abandonate, nefiind necesare sacrificiul vitalitatii sau tratamentul dintilor stalpi.

Restaurarile protetice dentare pe implanturi
 

Si-au demonstrat calitatile superioare, functionale si psihologice de care pot beneficia purtatorii lor: dezvoltarea sentimentului libertatii, posibilitatea de a se alimenta cu cele dorite, vorbirea fara defecte de fonatie, zambetul fara nici o restrictie, o stare de sanatate personala mult ameliorata, atractie fizica, incredere, recompensare emotionala. 

De asemenea, cu ajutorul implanturilor dentare, pacienti cu anodontie congenitala, pacientii de varsta inaintata cu atrofii avansate ale crestelor alveolare, pacientii cu parodontopatii avansate si cei cu osteoporoza si-au gasit rezolvarea problemelor lor stomatologice.

Implantologia dentara

Este un moment de cumpana in studiul si practicarea stomatologiei. Prin acest nou concept este nevoie de o „reciclare" a disciplinelor stomatologice: anatomia, chirurgia orala, ocluzologia, protetica dentara, tehnologia materialelor, parodontologia. Largirea formelor de comunicare existente acum intre medici si altele noi (internet) vor contribui la noi succese in domeniu pentru beneficiul pacientilor tratati.


Indicatiile implanturilor dentare in ultimele decenii au fost largite, datorita noilor tehnici de conservare si reconstructie a crestei alveolare. Regenerarea osoasa dirijata si o serie de tehnici si metode de grefare osoasa cu noi produse in domeniu au fost documentate asigurand o rata de succes ridicata in mana unor practicieni experimentati.

De-a lungul anilor, studii retrospective au demonstrat siguranta si eficienta tratamentelor protetice dentare pe implanturile dentare in diferite situatii clinice.

Postat in :

Stomatologie

Data:

19-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza