•  

Hrana vie si mentinerea sanatatii!

Hrana vie si mentinerea sanatatii!

Descopera ce inseamna acelea alimente "vii" si cate beneficii fantastice iti pot aduce pentru sanatate. Hrana consumata in stare naturala, neprocesata termic, are infinite calitati, trebuie doar sa o incerci si sa vezi cat de grozav te vei simti.

Alimentele „vii“ cresc vitalitatea, intaresc sistemul imunitar, regleaza greutatea si incetinesc procesul de imbatranire. Sunt bogate in vitamine si minerale, contin o cantitate suficienta de proteine si un numar scazut de calorii.

Ce sunt enzimele?

Alimentele neprelucrate termic contin asa-numitele „enzime“. Acestea sunt principalii catalizatori ai tuturor reactiilor chimice din corpul nostru. Enzimele determina digestia, detoxifierea, imunitatea si procesele metabolice si regeneratoare.


Exista trei clasificari ale enzimelor: 
• enzimele metabolice
• enzimele digestive
• enzimele alimentare

Acestea ajuta procesul digestiv si trebuie sa provina din mancarea pe care o consumam.

Toate alimentele crude - mai precis legumele, fructele, semintele - sunt surse principale de enzime. Carnea si pestele in stare cruda contin enzime, dar e periculos sa le consumi nepreparate, din motive de ordin patogen si parazitar.

Pledoarie anti-gatit

Alimentele vii sunt bogate in enzime, iar cea mai mare amenintare pentru enzimele alimentare e gatitul. Orice aliment incalzit la temperaturi mai mari de 48ºC timp de mai mult de 20 de minute este „golit“ de enzime. Mai mult, procesarea termica distruge proteinele si vitaminele din alimente. Gatitul prelungit al alimentelor compromite sistemul imunitar. Hrana gatita modifica negativ compozitia sangelui, slabind reactiile sistemului imunitar.

Alimente minune

Dr. Gillian McKeith, nutritionist international de renume, a alcatuit o lista a celor mai benefice alimente care trebuie consumate in stare cruda. Acestea sunt: germenii (semintele incoltite), cerealele nerafinate, semintele (de susan, dovleac).

Postat in :

Alimentatie sanatoasa Endocrine metabolism si nutritie

Data:

02-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza