•  

Homeopatia pentru inceputul scolii

Homeopatia pentru inceputul scolii

In septembrie scolile se vor umple de zgomotul copiilor. Nu ar fi rau ca pregatirile de scoala sa includa si o vizita la medic. Cabinetul de homeopatie este astazi deschis pentru tine cu mici sfaturi utile.

Copilul tau raceste des si odata cu inceperea anului scolar incepe si calvarul?
In colectivitatile scolare virozele se raspandesc cu repeziciune. Rezistenta la imbolnavire poate creste administrand in mod preventiv oscilococcin o jumatate de tub la 10 zile in perioadele in care frecventa virozelor este mare, sau putem creste imunitatea copilului cu echinaceea D3, cate trei granule zilnic timp de 10-15 zile. Cura se poate repeta dupa trei saptamani de pauza.

Scolarului care este emotiv, timid i se recomanda gelsemium C9, administrat cate trei granule de doua ori pe saptamana sau inainte de examene sau teze. Aici insa trebuie sa fim un pic mai atenti, caci deseori si lipsa calciului poate genera stari emotionale. Atunci cand solicitarea scolara este mare, in special in anii dinaintea examenelor, se recomanda phosphoric acid C5, cate trei granule zilnic, pentru o perioada de cateva saptamani. Cura se poate relua dupa 1-2 saptamani daca este cazul. Remediul stimuleaza activitatea intelectuala, mareste puterea de concentrare si memorare si nu in ultimul rand, previne instalarea oboselii psihice.

Specialistii acorda o atentie crescuta remediului calcarea carbonica, remediu frecvent utilizat in medicina copilului si nu numai. Exista o anume tipologie a copilului caruia i se potriveste acest remediu. Este cazul copiilor mai degraba plinuti, deseori hiperocrotiti, cu tendinta catre afectuini digestive, boli de piele, raceli frecvente. Orice schimbare in viata lui poate declansa o problema de sanatate: inceputul scolii, o scoala noua sau o materie noua. Remediul mai este potrivit copilului ce are o prima criza de astm cand merge la gradinita prima oara si trebuie sa se desparta de mama pentru cateva ore. El adesea nu merge cu placere la scoala in primele saptamani, pentru ca apoi, dupa ce se obisnuieste, sa ceara sa fie dus. Patologia acestui copil este legata si de deficiente in metabolismul calciului, remediul mai sus mentionat fiind eficient chiar si in tratamentul rahitismului.


Dr. Elena Vartan
Medic specialist medicina generala si homeopatie
Adresa cabinet: str. Nifon Balasescu nr. 7, sector 2, Bucuresti (zona Gara de Est)
Telefon programari: 0748.621.903 / 021.250.82.03

Postat in :

Homeopatie

Data:

22-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza