•  

Homeopatia ca automedicatie - realizari si limite

Homeopatia ca automedicatie - realizari si limite

Plasata in randul terapiilor naturiste, homeopatia este considerata deseori o metoda terapeutica la fel de accesibila ca oricare alta terapie naturista (fitoterapia de pilda). Regulile specifice homeopatiei impun insa o serie de limitari in automedicatie. Pentru o terapie completa si complexa trebuie stabilita structura homeopata a persoanei, pe baza unor semne si simptome ce trebuie sa fie adunate de un cunoscator in ale homeopatiei.

Dar oricine citeste putina homeopatie stie sa administreze belladona c30 sau aconitum c30 in starile febrile la debut, atunci cand bolnavul este agitat, rosu, transpirat sau aconitum in febra ce apare cand bolnavul intra intr-o camera calda dupa expunerea la frig sau curenti de aer rece si prezinta pe langa febra mare, tegumente uscate si mare agitatie. Daca viroza continua, asocierile de remedii precum rp.76 plantextract (3-5 ori 6 gran/zi) sau paragrippe (3x2 tbl/zi) ne pot vindeca. Multe mamici (de obicei parinti care au mai trecut pe la homeopat) trateaza afectiunile intercurente ale copiilor cu astfel de fomule complexe homeopate. Cheltuiala este minima, iar efectele secundare nule. Daca evolutia se prelungeste sau apar simptome noi trebuie insa sa ceri sfatul unui specialist

Homeopatia moderna se adapteaza ritmului nostru de viata mai alert. Producatorii de remedii ne ofera formule complexe pentru diverse afectiuni aflate la debut, necomplicate, tulburari functionale. Multi medici de familie recomanda de pilda in afectiunile hepatobiliare necomplicate rp4 (Plantextract) 6 picaturi de 2 ori pe zi, in cure de cate 10-20 zile. Osteocynesine  realizeaza o buna terapie a osteoporozei, administrat in cure prelungite si suplimentat cu un calciu alopat.

Dar nu trata singura o boala veche, complicatii ale diverselor afectiuni (de pilda atunci cand pe o dischinezie biliara veche se instaleaza litiaza-pietrele).  Afectiunile grave, cu etiopatogenie complexa si evolutie cronica (diabet, cancer) necesita terapii interdisciplinare in cadrul carora homeopatia poate ocupa un rol pe care numai specialistul il poate stabili. Parazitozele sau infectiile microbiene recidivante beneficieaza de homeopatie numai ca terapie constitutionala.


Dr. Elena Vartan
Medic specialist medicina generala si homeopatie
Adresa: str. Nifon Balasescu nr. 7, Bucuresti
Telefon: 0748.621.903 / 021.250.82.03

Postat in :

Homeopatie

Data:

15-03-2013

Taguri:

homeopatia, terapie naturista, fitoterapia, automedicatie, structura homeopata, viroza, febra, belladona, remedii, calciu, infectiile microbiene, parazitozele, dischinezie biliara, litiaza

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza