•  

Fa din copilul tau un invingator

Fa din copilul tau un invingator

De cele mai multe ori dragostea parintilor fata de copii se manifesta si printr-o dorinta exagerata de a-i proteja. Lucrul acesta este imposibil si nesanatos. Omul se dezvolta psihic normal in conditiile in care invata sa depaseasca problemele zilnice singur.

Izolarea unui copil sub un clopot de sticla pentru a fi protejat de probleme nu este niciodata o solutie. Nelasandu-l sa lupte si deci sa evolueze, viitorul adult va avea mari probleme de adaptare in orice fel de societate. Pentru a ne proteja cu adevarat copii trebuie sa le oferim instrumentele si increderea de care au nevoie pentru a depasi orice situatie cu intelepciune si cu sinele intact.

Specialistii s-au intrebat daca acei copii care sunt mai optimisti si mai increzatori in ei evolueaza intr-adevar diferit. Studiile au demonstrat ca da. Ei se transforma in adulti puternici, cu sanse mai mari de a fi fericiti.

Pentru ca si copilul tau sa faca parte din aceasta categorie, psihologii spun ca esential este sa incerci sa vezi lumea prin ochii lui si sa-i oferi neconditionat sprijinul moral de care are nevoie, pentru a se simti puternic, apreciat si iubit.

Iata cateva principii de care trebuie sa tii cont in aceasta complicata “calatorie” care este construirea caracterului unui nou om:

- un copil trebuie sa se simta special si apreciat; 
- un copil trebuie sa fie invatat sa aiba asteptari realiste fata de sine si idealuri pe masura;
- copiii trebuie sa fie convinsi ca pot rezolva probleme si ca pot lua decizii bune, greselile fiind chestiuni inerente pe care trebuie sa si le asume nu sa le ocoleasca;
- fiecare copil trebuie sa-si cunoasca si aprecieze talentele si punctele forte, acceptandu-si si punctele vulnerabile, ca pe niste aspecte care pot fi imbunatatite;
- de mic un copil trebuie sa fie stimulat sa interactioneze cu oamenii in general, sa se simta confortabil in societate, sa-si dezvolte abilitatile de relationare;

Desi procentual influenta parintilor asupra personalitatii unui copil se pare ca nu depaseste 15%, acest procent face totusi diferenta. Acceptandu-ne in primul rand noi copii asa cum sunt, vom reusi sa le oferim sfaturile si sprijinul de care au nevoie pentru a se transforma in invingatori.

Postat in :

Copii Familie

Data:

18-03-2013

Taguri:

dragostea parintilor, proteja, psihic normal, izolarea, adult, adaptare, societate, optimisti, fericiti, sprijinul moral, puternic, idealuri, greselile, talentele, personalitatii, invingatori

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza