Este uleiul de jojoba benefic pentru pielea ta?

ESTE ULEIUL DE JOJOBA BENEFIC PENTRU PIELEA TA?

Intalnit din ce in ce mai des pe rafturile din farmacii cu dermatocosmetice, dar si pe cele alimentare, uleiul de jojoba este o lipida folosita pentru tratarea pielii uscate de multe secole. Este acesta secretul pentru o piele fina si hidratata?

  • Ingrijirea corpului

Extras din seminte din arborele de jojoba, uleiul de jojoba nu este de fapt un ulei, ci o substanta cu o textura de ceara, similara uleiului produs de pielea noastra, cunoscut sub numele de sebum.

Deoarece este asemanator uleiului produs de pielea noastra, jojoba poate „pacali” pielea, facand-o sa creada ca produce suficient ulei, regland astfel productia naturala de sebum. Uleiul de jojoba este bogat in grasimi naturale similare celei de la suprafata pielii, iar acest lucru inseamna ca poate ajuta pielea sa retina apa si totodata sa se vindece.

Cand este aplicat direct pe piele, uleiul de jojoba vindeca acneea, psoriazisul (o boala cronica inflamatoare autoimuna), arsurile solare si pielea deteriorata. Pentru ca are proprietati de curatare si hidratare, este folosit deseori in sampoane si produse de curatare, lotiuni de fata si de corp.

Poate fi folosit ca balsam de buze – aplica cateva picaturi ca o varianta light de hidratare a buzelor sau ca balsam de ras de catre barbati – 8-10 picaturi de ulei de jojoba aplicate pe zona barbii face ca barbieritul sa fie mai confortabil si previne arsurile lasate de lama.

In forma sa uleioasa, jojoba este un hidratant puternic si reduce pierderea de apa din piele, fiind totodata absorbit foarte usor de piele. Bogat in acizi grasi esentiali, antioxidanti, vitamina E si steroli (compusi naturali gasiti in plante, animale si microorganisme care reduc inflamatia si imbunatatesc metabolismul pielii), uleiul de jojoba este benefic pentru piele.

Daca ai un ten uscat, care se decojeste usor, uleiul pur de jojoba si produsele ce contin acest tip de ulei iti vor fi de mare ajutor, lasand pielea fina si hidratata. De asemenea, uleiul de jojoba poate fi folosit ca demachiant pentru ca nu irita ochii si nu produce alergii, poate fi adaugat in balsamul tau de par sau poate fi aplicat usor pe parul umed inainte de a-l usca. Uleiul de jojoba este totodata poate cel mai bun ulei de masaj existent deoarece nu infunda porii si reduce acneea


Review-uri

Review-uri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga un review

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5




Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!