Echilibrul acid-alcalin si al pH-ului din corpul tau

ECHILIBRUL ACID-ALCALIN SI AL PH-ULUI DIN CORPUL TAU

Sanatatea si bolile creeaza si mentin chimii diametric seprate in corp. Acesta este motivul pentru care un doctor recomanda analizele de sange ca si instrument de diagnosticare atunci cand un pacient nu se simte bine.

Cercetarile au identificat factorii chimici din sange ca si metoda de diagnosticare a starii de sanatate a organismului si corpului nostrum.

Celula umana functioneaza ca o baterie alcalina. Atat celula alcalina cat si cea umana se bazeaza pe o chimie care creeaza incarcari opuse: unele minerale poarta incarcatura negativa (alcalina) si altele sunt eliberate in corp in timpul producerii de energie (arderea carbohidratilor) in cellule.

  • Alimentatie sanatoasa si nutritie

In plus, in acelasi timp sunt sunt produse si reziduri acide derivate. Iar corpul are nevoie de rezerve alcaline pentru a elimina acesti derivati acizi. Corpul nostru e proiectat sa fie alcalin – sangele nostru are un pH intre 7,35-7,45) si sa poata produce acizi.

Tineti cont de faptul ca bolile avanseaza intr-un mediu acid. Pentru ca toxinele care formeaza acizi se aduna in celule, transferul de oxigen si nutrienti este minimalizat, iar celula devine canceroasa. Printre elementele care formeaza acizi in exces pe care ar trebui se le evitam se afla si aerul si apa poluata, majoritatea aparatelor din casa, fructele si legumele non-organice, carnea, produsele lactate, mancatul peste masura, si gandurile negative.

Regula de 80/20

Corpul are nevoie de un echilibru intre mancarurile care formeaza alcalini si acizi. In urma multor ani de cercetari si descperiri clinice, regula 80/20 a evoluat cu privire la nutritia potrivita pentru a vindeca bolile care ne acapareaza.

Pentru a-ti reface  si sustine rezervele de alcalini si acizi din corp, consuma 80% din mancaruri de pe lista formatoarelor de alcalini si 20% din lista formatorilor de acizi.

Lista de alimente alcaline si acide pentru alimentatia ta

Consulta lista de mai jos pentru o parte din alimentele alcaline si acide din regimul alimentar si invata sa le combini cum trebuie pentru a avea grija de sanatatea ta.

Fructe alcaline: ananas, avocado, banane coapte, caise, capsuni, cidru, curmale, grepfrut, papaya, pepene galben/rosu, pere, piersici,  mango, masline negre, mere, nectarine, smochine, struguri, stafide.

Fructe acide: conserve, gemuri, dulceturi, fructe zaharisite, glazurate, fructe uscate conservate cu sulfura, fructe proaspete care contin zahar, banane verzi, masline verzi, prune.

Legume alcaline: andive, anghinare, ardei, bostan, broccoli, cartofi, castraveti, ceapa, ciuperci, conopida, dovleac, leguminoase incoltite, mazare verde, morcovi, nap, pastarnac, patrunjel, praz, ridichi, rosii, salata verde, sfecla, soia boabe, spanac, varza alba si rosie, vinete, usturoi.

Legume acide: ardei iute, asparagus, rubarbar, toate tipurile de fasole si linte cu exceptia celor germinate

Cereale alcaline: cereale proaspete, orz verde. Alimente neutre care absorb aciditatea digestiva: paine prajita, paine mai veche de 2 zile – contine mai putin gluten care genereaza exces de mucus in corp.

Cereale acide: aluaturi, amidon, faina de ovaz/ orez/ secara, fulgi de cereal,gris, malai, orez alb, brun sau basmati, paste fainoase, produse de patiserie, paine alba, paine intermendiara, integrala sau graham.

Lactate alcaline: frisca, iaurt simplu nepasteurizat sau lapte prins, lapte smantanit, kefir, unt, zer,

Lactate acide: branzeturi fermentate, cascaval, iaurt indulcit sau iaurt cu fructe, inghetata, lapte fiert, lapte praf, parmezan, smantana fermentat, telemea.

Alimente gatite alcaline: legume fierte, coapte, mancaruri sau ghiveci de legume (fara rosii sau bulion), supe de zarzavat si de radacinioase fara carne

Alimente gatite acide: conserve, mancaruri ce contin rosii fierte, bulion sau pasta de rosii, supe in care a fost fiarta carnea, supe cu adaos de vegeta, spanac gatit.

Dulciuri alcaline: mierea (in cantitati mari poate forma si acizi), sirop de orez brun , suc de trestie de zahar, zahar din trestie uscata.

Dulciuri acide: biscuiti, ciocolata, dulciuri, fructoza, indulcitori sintetici(zaharina, aspartam, sorbitol), lactoza, miere artificiala sau prelucrata cu zahar, napolitane, prajituri.

Produse animale alcaline: oua de prepelita, oua de rata.

Produse animale acide: carnea de pasare, gelatina, grasime, icre, mezeluri, oua de gaina, peste, toate tipurile de carne de mamifere.

Bauturi alcaline: apa plata si apa de izvor sunt considerate neutre desi au un pH usor acid, ceaiuri de plante neindulcite, sucuri de legume radacinoase.

Bauturi acide: cacao, cafea, cola, racoritoare sintetice, sifon, toate bauturile alcoolice

Diverse alcaline: algele, aproape toate condimentele, produsele din lucerna

Diverse acide: aditivi alimentari sintetici (arome, coloranti), curry, ketchup, maioneze, muraturi facute cu otet, mustar, pasta de rosii, sare rafinata, sosuri.

Produse recomandate

Produse recomandate

CHICCO ZANZA-NO ROLL ON ANTI-TANTARI 60ML

  • Discount 27 %

Produs indisponibil

44,99 RON 33,02 RON

CHICCO ZANZA-NO SPRAY ANTI-TANTARI 100ML

  • Discount 25 %

Produs indisponibil

44,99 RON 33,69 RON

FARMEC SPRAY REPELENT TANTARI SI CAPUSE 75ML

  • Discount 28 %

Produs indisponibil

18,99 RON 13,73 RON

CHICCO ZANZA-NO SERVETELE ANTI-TANTARI 20BUC

Produs indisponibil

21,13 RON


Pareri

Pareri

5 5 de la 5 (Evaluat de 3 clienti)

  • Gina 20. 11. 2022 5

    Mulțumesc !

  • mircea 14. 11. 2022 5

    E o informare f.buna si concisa asupra alimentatiei si rolul PH-ului in organism.Intucat in cadrul proceselor din organism,PH-ul variaza si are diferite valori,consideram ca asa dupa cum se arata si in material PH -ul din sange ar fi considerat un element de uramarit in cursul vieti.Apoi chiar daca afirmatiile ca un consum ca raport alcaline/acide ar costitui ideal cel de 80/20. ,este f. greu in urmarirea tuturor elementelor din alimentatie astfel incat sa respecti acest raport. Am inteles ca ar exista totusi o toleranta .intre ..80,60/20,40 (alcaline/acide ).

  • Filofteia Stan 30. 10. 2022 5

    Foarte folositor pentru sănătatea noastră. Va mulțumesc!

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5




Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!