•  

Diete sanatoase inca de mic

Diete sanatoase inca de mic
Preferintele alimentare ale viitorului adult se formeaza in mod sigur in copilarie, asta inseamna inclusiv primul an de viata. Este adevarat ca multi copii au o oarecare predispozitie catre anumite gusturi inca din burtica mamei.

Astfel, pe bebelusii din India nu-i deranjeaza aroma de curry. Cum ar putea, cand mama este o mare cosumatoare de acest condiment? Dar adevaratele preferinte alimentare se formeaza din primele luni de alimentatie cu hrana solida. Astfel, un bebelus care a primit mancare in care s-a adaugat sare - pentru ca preferinta parintilor este pentru mancare mai sarata nu pentru ca ar dori el - poate sa transforme adultul intr-un potential hipertensiv. 
 
Din pacate multi parinti traiesc si astazi cu vechea convingere ca un copil nu poate creste voinic si sanatos daca nu are un meniu aproape exclusiv din lactate si carne. Astfel, inca de mic, copilul isi creeaza un tranzit intestinal greoi, care mai tarziu inseamna probleme digestive aproape sigure. Preferinta pentru cereale si legume, care sunt atat de necesare sanatatii adultului se formeaza sau nu in copilarie.

Cei mici au capacitatea de a adopta imediat obiceiurile alimentare ale celor apropiati, asa ca cea mai sigura cale de a-l invata pe copilul tau sa manance sanatos inca de la inceput este ca toata familia sa abordeze o dieta echilibrata, in care alimentele foarte prelucrate, grase sau dulciurile concentrate sa fie reduse drastic. Si nu uita ca alegerile pentru o dieta sanatoasa de adult, adica fructe si legume proaspete sau cat mai putin prelucrate, cereale, grasimi nesaturate etc., sunt la fel de potrivite si pentru un copil, mai ales ca sistemul sau digestiv si tot corpul este in formare si deci cu atat mai mult are nevoie de nutrienti cat mai usor de sintetizat si cat mai aproape de raportul nevoilor organismului.

Nu uita ca miturile despre nevoia mare de carne si de alimente consistente pentru a putea creste un copil, sunt de ceva timp depasite in lumea civilizata, unde specialistii au concluzionat ca numeroase boli grave de la maturitate au la baza obiceiuri alimentare eronate, care au fost insusite inca din copilarie. Tine de tine ca micutul tau sa creasca si mai ales sa ramana sanatos cat mai mult timp.

Postat in :

Alimentatie sanatoasa

Data:

23-04-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza