•  

Mama si copilul - Scolari

Nutritia sanatoasa a copilului

Nutritia sanatoasa a copilului

Pe langa o dieta echilibrata e necesara si activitatea fizica zilnica de minim o ora. Conteaza foarte mult modul de preparare al alimentelor. Este bine sa evitam prajirea, rantasurile, ciorbele si supele grase. Vitaminele si substantele minerale sunt foarte importante, acestea gasindu-se in mare cantitate in fructele si legumele proaspete. Prepararea acestora duce la pierderea acestora, in special a vitaminelor cum este vitamina C, B, etc.

Alimentatie sanatoasa
Depresia la adolescenti

Depresia la adolescenti

Fiecare are perioade cand se simte mai mult sau mai putin trist. Dar, daca un adolescent este asa in majoritatea timpului si incepe sa aiba probleme cu prezenta si notele la scoala, relatiile cu familia si prietenii, alcoolul, drogurile si sexul sau controlarea comportamentului, atunci problema poate fi DEPRESIA.

Sanatate psihomentala
Repere pentru tenul acneic

Repere pentru tenul acneic

Acneea este o boala cronica, mutilanta in formele severe, care apare in special pe fata si decolteu - zone greu de camuflat sub haine sau sub machiaj. Este una dintre cele mai frecvente afectiuni dermatologice ale adolescentei si afecteaza majoritatea tinerilor la varsta cand "imaginea" conteaza si dicteaza uneori intreg comportamentul social al adolescentului.

Dermatologie
Copiii din epoca high-tech

Copiii din epoca high-tech

In cele mai multe case din Romania, televizorul functioneaza de dimineata pana noaptea tarziu, devenind un fundal sonor permanent. A devenit aproape un gest reflex sa deschizi televizorul de indata ce ai deschis ochii si sa-l inchizi imediat inainte de culcare.

Copii
Bolile copilariei si colectivitatea

Bolile copilariei si colectivitatea

Colectivitatile de copii pun in contact numerosi indivizi intr-un spatiu relativ restrans, lucru ce favorizeaza transmiterea rapida si facila a agentilor infectiosi.

Copii
Homeopatia la inceput de an scolar

Homeopatia la inceput de an scolar

Odata cu venirea toamnei, perioadele insorite scad semnificativ si desigur, scade si expunerea la soare. Astfel se sintetizeaza mai putina vitamina D si calciul se absoarbe mai putin (vitamina D se sintetizeaza in piele sub actiunea razelor ultraviolete si are rolul de a favoriza absorbtia calciului).

Homeopatie
Lupta cu fobia scolara

Lupta cu fobia scolara

Fobia scolara este o forma specifica a fobiei copilului sau adolescentului, o anxietate legata de dificultatile de adaptare la situatia scolara. Fobia si refuzul scolar reprezinta o reactie adresata parintilor si scolii. Foarte des cauza se regaseste in conflictele familiale.

Copii
Vacanta, bunicii <br> si rasfatul

Vacanta, bunicii
si rasfatul

Vacanta la bunici. Iata o formula salvatoare pentru multi parinti care sunt prinsi in “campul muncii” tot anul, mai putin cele 21 de zile legale de odihna.

Copii
Intreaba farmacistul

Vrei sa stii mai multe detalii despre un anumit produs? Ai o problema medicala sau cosmetica la care nu ai gasit inca rezolvare?

Scrie-ne intrebarea ta completand formularul
Completeaza formularul

Suna-ne la TelVerde 0800 833 003
(disponibil si din retelele de telefonie mobila)

0800 833 003