•  

Mama si copilul - Copii 3-6 ani

Principalele boli ale copilariei

Principalele boli ale copilariei

Mai mult sau mai putin grave, bolile sunt destul de frecvente la copii, iar adesea ele starnesc adevarate drame in familie. Cu cat parintii sunt mai bine informati despre problemele care pot aparea, cu atat reactioneaza mai bine si vor face cu calm exact ceea ce trebuie pentru a sprijini medicul sa rezolve cu usurinta orice afectiune a copilului.

Copii
Recompensele: ce ii promiti sa te asculte?

Recompensele: ce ii promiti sa te asculte?

Recompensele alese in functie de interesele copilului, de marimea responsabilitatii asumate si de posibilitatile reale ale parintilor, pot schimba o activitate plictisitoare intr-un joc interesant.

Copii
Alimentatie sanatoasa pentru copilul tau

Alimentatie sanatoasa pentru copilul tau

Ca parinte vrei sa oferi copilului tau tot ce este mai bun. Mai ales cand ai un bebelus, care ti se pare atat de sensibil si de dependent de alegerile tale, alimentatia este o mare provocare. Vrei sa-i dai ce este mai bun, mai sanatos, mai sigur. Informatii despre diversificare, despre alimentatia unui bebelus, inca de la inceput sunt accesibile, dar si destul de controversate.

Alimentatie sanatoasa
Testeaza aptitudinile copilului tau!

Testeaza aptitudinile copilului tau!

Cea mai mare implinire ca parinte este sa educi si sa formezi un pui de om, sa-l ajuti sa-si descopere "legenda personala", cum spunea Paolo Coehlo. Asadar, descopera-i inclinatiile native si ajuta-l sa si le dezvolte!

Copii
Ingrijirea dintilor celor mici

Ingrijirea dintilor celor mici

Dintii de lapte sunt la fel de importanti ca si cei permanenti. Chiar dupa aparitia primului dinte de lapte, trebuie evitate cariile dentare. Chiar daca unii dinti de lapte se pierd prea repede, cei care raman pot creste inghesuiti, lasand un spatiu prea mic pentru ca dintii permanenti sa creasca drept in interiorul gingiei.

Stomatologie
Homeopatia si bolile infecto-contagioase la copii

Homeopatia si bolile infecto-contagioase la copii

Odata cu intrarea in colectivitate, creste semnificativ si riscul evolutiei unor afectiuni infectocontagioase sub forma unor epidemii. Tratamentul clasic se rezuma la medicamente simptomatice, in general antitermice si antiinflamatoare, ce nu influenteaza in mod semnificativ durata si evolutia bolii. La acestea se adauga supravegherea atenta pentru depistarea eventualelor complicatii.

Homeopatie
Primul pas in colectivitate

Primul pas in colectivitate

Pana la trei ani, personalitatea, dezvoltarea si educatia copilului depind integral de familia sa, precum si de persoanele de ingrijire din afara familiei (bone). Zorii constiintei si ai imaginii de sine apar in cadrul interactiunilor copilului cu aceste persoane.

Copii
Faci fata provocarilor unui copil mofturos?

Faci fata provocarilor unui copil mofturos?

Spune nu in timpul mesei, nu cand trebuie sa se imbrace, nu cand e ora de somn, nu cand il rogi sa spuna o poezie, incat la sfarsitul unei zile pline de refuzuri, nu-ti mai vine nimic altceva in minte decat sa spui: NU mai pot!

Copii
O altfel de distractie pentru copilul tau

O altfel de distractie pentru copilul tau

Vara este intotdeauna un prilej de mare bucurie pentru copiii aflati in vacanta si mereu in cautarea de noi aventuri. O tabara la mare, o excursie la munte sau o vizita la casa bunicilor de la tara sunt cu siguranta momente neuitat, insa ce faci in restul timpului? Cum reusesti sa-i starnesti imaginatia, sa-i consumi energia si sa-i hranesti buna dispozitie celui mic?

Copii
Scarlatina

Scarlatina

Pana la descoperirea antibioticelor, scarlatina era o boala grava, care putea provoca chiar moartea. Streptococul, bacteria care o provoaca, este astazi usor eliminat prin tratament cu penicilina, iar scarlatina a devenit una dintre cele mai raspandite boli ale copilariei. Ea poate fi transmisa prin stropii de saliva raspanditi prin tuse sau contact direct, copiii intre doi si sapte ani fiind cei mai predispusi imbolnavirii.

Copii
Intreaba farmacistul

Vrei sa stii mai multe detalii despre un anumit produs? Ai o problema medicala sau cosmetica la care nu ai gasit inca rezolvare?

Scrie-ne intrebarea ta completand formularul
Completeaza formularul

Suna-ne la TelVerde 0800 833 003
(disponibil si din retelele de telefonie mobila)

0800 833 003