•  

Consumul de ceai - ritual de relaxare si meditatie

Consumul de ceai - ritual de relaxare si meditatie

Ceaiul este una dintre cele mai consumate bauturi din lume, imediat dupa apa. Sunt cel putin doua natiuni mari, care si-au construit traditia pe aceasta bautura, care din pacate in Romania nu beneficiaza de respectul cuvenit. 

De cate ori ai auzit replica “Nu beau ceai, pentru ca nu sunt bolnava”? Aceasta este conceptia unei majoritati coplesitoare a romanilor. Este perfect adevarat ca ceaiul este indicat pentru mentinerea sanatatii, dar asta ca argument in plus, pe langa placerea de a-l utiliza in mod curent.  

Traditia vorbeste despre termenul “ceai” in cazul infuziei obtinuta din planta Camellia sinesis (Arborele de ceai). Zona din care provine aceasta planta este destul de incerta, unii vorbind despre India, China, Japonia sau Birmania. 

Frunzele Arborelui de ceai, prin diverse metode de preparare, prelucrare sau prin cultivarea in zone geografice diferite, dau nastere unui numar de peste 2000 de tipuri de ceai, cu arome dintre cele mai diverse. In timp, termenul de ceai a fost extins si asupra infuziilor de plante medicinale, pe care le consumam adesea in functie de afectiunea care ne supara, dar si de placerea gustului. 

Cele mai cunoscute ceaiuri sunt: Ceaiul alb, Ceaiul Verde, Ceaiul oolong si Ceaiul negru. Fiecare in parte are adeptii lui, dar si efecte diverse asupra fizicului sau psihicului celor care il consuma in mod curent. 

In China antica ceaiul era considerat un medicament de mare pret, un adevarat elixir al vietii. Studii recente medicale au demonstarat ca anticii stiau ei ce stiau, caci ceaiul are potential tonic asupra inimii, previne cancerul, arde grasimile, este imunostimulant, combate diverse virusuri, calmeaza durerile date de artrita si mai ales detoxifica organismul. 

Ceaiul verde si cel negru au un efect antioxidant mai puternic decat morcovul, broccoli, merele sau portocalele, care sunt atat de des recomandate de medici pentru a ne ajuta sa luptam impotriva efectelor radicalilor liberi. Dar pe langa numeroasele beneficii fizice, simpla actiune a sorbitului cu inghitituri mici a ceaiului de orice fel are efecte relaxante uimitoare. 

Prilej de relaxare, socializare, meditatie sau doar de savurare a unei bauturi cu gust placut, ceaiul are toate argumentele din lume pentru a castiga locul in viata ta in detrimentul cafelei, alcoolului sau a bauturilor carbo-gazoase... care iti fac mai mult rau decat bine!

                                                                                                                                                                                                                                                                                                    

Postat in :

Relaxare si echilibru

Data:

19-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza