Ce sunt migrenele abdominale?

CE SUNT MIGRENELE ABDOMINALE?

Sa afli care este cauza durerilor de stomac in cazul copiilor poate fi uneori o misiune imposibila. Printre cauze se numara: constipatie, alergie la mancare, stres, anxietate, indigestie, intoleranta la lactoza, reflux gastric, sindromul intestinului iritabil, si cel mai nou, o conditie numita "migrena abdominala".

  • Ingrijirea corpului

Desi informatiile despre acest subiect nu sunt foarte bine cunoscute, migrena abdominala exista si se manifesta in proportie de pana la 4% in cazul copiilor si adolescentilor.

Migrena abdominala poate fi definita in cel mai simplu mod ca fiind o durere de stomac ce dureaza intre o ora si chiar pana la cateva zile, si este suficient de dureroasa incat sa afecteze cursul unei zile obisnuite din viata unei persoane. Durerea se manifesta de obicei in zona mediana a abdomenului si este insotita frecvent de voma, greata sau crampe. Exista si alimente care pot cauza migrene abodminale precum ciocolata, carnea procesata sau mancaruri chinezesti.

Nu este cunoscut insa ce anume produce migrenele abdominale, unul din factori putand fi o serie de modificari la nivelul histaminei si serotoninei din organism, substante produse in mod natural de acesta. Deoarece este o afectiune noua, este tratata precum o migrena de cap, fiind prescrise de obicei aspirina, ibuprofen, infuzii ce blocheaza absorbtia de serotonina, antidepresive triclice si acid valproic.

Este un fenomen intalnit in cazul copiilor cu varste intre 5-9 ani, si in general toti cei care sufera de migrene abdominale vor creste sa aiba dureri sau migrene de cap la maturitate. Pot fi greu de diagnosticat, mai ales in cazul copiilor foarte mici ce nu pot face diferenta intre durerile de abdomen, de stomac sau cele gastrointestinale. Pentru un diagnostic corect, trebuie sa existe cel putin cinci atacuri care nu poti fi atribuite altor cauze, fiind ulterior clasate sub migrena abdominala.

Unele studii sustin ca migrenele abdominale pot afecta pe termen lung organismul, din acest motiv este recomandat ca diagnosticarea sa fie facuta din timp si ca medicul sa fie la curent daca apar simptome noi ce ar putea indica afectiuni mai grave ale organismului.


Pareri

Pareri

Fii primul care posteaza un review pentru acest articol.

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5
Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!