•  

Ayurveda

Ayurveda

Ayurveda este un sistem unitar de medicina indiana veche de peste 5000 de ani. Ayurveda inseamna in sanscrita “stiinta vietii” si informatii despre aceasta terapie traditionala se gasesc in Vede, vechile scrieri indiene. Spatiul european a preluat aceasta metoda de vindecare indiana in ultimii ani, cand tehnicile yoga au devenit cunoscute la scara larga. In India, inainte de a practica yoga trebuie sa studiezi ayurveda, care te ajuta la mentinerea sanatatii organismului in armonie cu natura.

Fara o sanatate a corpului inteleptii indieni considera ca nu poti accede la un proces de purificare a spritului prin meditatii, prin tehnici yoga. Pentru a se integra perfect in mediul sau de viata, omul trebuie in primul rand sa-si cunoasca corpul, modul in care acesta functioneaza la nivel profund in relatie cu tot ce-l inconjoara.

Scopul ayurveda este acela de a echilibra functionarea corpului in care armonia trebuie sa se manifeste la nivel energetic si implicit la nivel fizic si spiritual. Pentru a face acest lucru, ayurveda are la baza patru principii: predispozitia la boli a pacientului, prevenirea, diagnosticarea si terapia. Se stabileste mai intai tipul constitutional al fiecarei persoane in care se regasesc principiile naturii si abia apoi se gasesc cai de a actiona in cazul dezechilibrelor.

Ayurveda este in stransa legatura cu stiinta straveche despre Energia Universala. Fara de aceasta energie, care in mod normal este menita sa curga lin prin corpul nostru, viata nu ar exista. In mometul in care ceva perturba captarea acestei energii in corp si curgerea ei lenta, apar probleme la nivel fizic, dar si mental. De aceea terapia ayurveda a inglobat mii de ani tehnici de a dobandi aceasta energie vitala, care revigoreaza fizic si psihic omul. 

Inteleptii indieni au constatat ca daca unele organe nu functioneaza cum trebuie, inseamna ca in anume aspecte ale vietii dominate de stres si tensiune, lucrurile nu functioneaza normal. Analizand aceste aspecte ei gasesc “radacina” bolii si actioneaza in primul rand eliminand-o. Pare simplu, dar este adesea un proces de durata si profund, care insa are ca rezultat regasirea sanatatii, a armoniei in corp. Corpul este stimulat sa capteze energia vitala in mod natural si sa ii permita curgerea fireasca prin tot organismul, care astfel isi regaseste sanatatea initiala.

Postat in :

Relaxare si echilibru

Data:

19-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza