Acneea la femei adulte
Acneea aproape ca nu mai are nevoie de prezentare. Cine nu a avut macar o data in viata cosuri? Dar ce te faci cand esti deja adult si observi ca te confrunti cu aceasta problema?
DermatologieAcneea aproape ca nu mai are nevoie de prezentare. Cine nu a avut macar o data in viata cosuri? Dar ce te faci cand esti deja adult si observi ca te confrunti cu aceasta problema?
DermatologieFolosit din antichitate, namolul din Marea Moarta este considerat benefic pentru ten, pielea, conditii ale pielii si chiar plamani si inima. Afla ce contine acesta si cum il poti folosi chiar la tine acasa.
DermatologieCare este legatura dintre starea vremii si pielea noastra? Afla cum norii, temperatura, vantul si umiditatea iti pot influenta ritualul de ingrijire a tenului si cum acesta trebuie ajustat pentru ca pielea ta sa fie mereu protejata.
DermatologieCea mai cunoscuta si sigura metoda prin care te poti proteja de razele UVA si UVB este lotiunea de protectie solara. O alta varianta eficienta ar fi sa stam imbracati din cap pana in picioare. Dar cum acest lucru nu este posibil, mai ales in sezonul cald, poti opta pentru o alternativa sanatoasa: vitaminele.
DermatologieDupa o perioada in care picioarele tale au purtat sosete si incaltaminte mai dura, a sosit momentul sandalelor sau al mersului descult. Picioarele tale au nevoie de un program de rehidratare si ingrijire pentru a-si recapata sanatataea si a avea un aspect impecabil.
DermatologiePentru ca temperaturile scazute raman din ce in ce mai mult in urma noastra, este necesar sa abordam un ritual de improspatare pentru o piele sanatoasa. Nu negllija cel mai mare organ al corpului: pielea. Ce tip produse trebuie sa folosim si pe care sa le evitam?
DermatologieRosie sau iritata, uscata sau crapata. Nimeni nu isi doreste ca pielea noastra sa arate sau sa se simte asa, insa uneori este greu sa gasim un tratament care sa functioneze. Corneoterapia este o noua metoda de tratament al pielii care trateaza cauzele acestor probleme, nu doar efectele vizibile la suprafata.
DermatologieCu totii stim senzatia neplacuta pe care o avem atunci cand ne privim in oglinda si observam ca ne-a aparut un cos pe fata. Dar cum ar fi sa te trezesti cu pete rosii pe piept, spate, maini si nu numai?
DermatologieChiar daca ne pastram spiritul tanar, odata cu inaintarea in varsta, pielea noastra nu se va mai simti si nu va mai fi la fel de vivace ca la inceput. Simultan cu trecerea anilor, pielea produce din ce in ce mai putin colagen si elastan, pierzand din fermitate.
DermatologieIn fiecare an, peste un milion de cazuri de cancer de piele sunt depistate pe glob, si marea parte a acestora poate fi tratata atat timp cat sunt identificate din timp. Si pentru ca inceputul verii e foarte aproape de noi si ne vom expune si mai mult la soare, este indicat sa stim la ce riscuri ne supunem involuntar sau voluntar.
DermatologieCrezi ca ai nevoie sa stai la soare pentru a-ti lua portia de vitamina D? Ca este bine sa te bronzezi atat timp cat folosesti protectie solara? Iti spunem noi cum stau de fapt lucrurile in materie de protectie solara, bronz si cancer de piele. Descopera miturile care nu-ti fac bine!
DermatologieCu temperaturi mai ridicate de acum inainte si zile insorite, ingrijirea pielii tale merita o schimbare completa.
DermatologieAspru, lipsit de stralucire, de cele mai multe ori electrizat, fragil si cu tendinta de a se rupe usor - parul uscat si deteriorat are un strat exterior (cuticula) care este insuficient protejat de sebumul produs de glandele sebacee. Acest strat este necesar firului de par, deoarece il protejeaza si il lubrifiaza, intarind coeziunea cuticulei si...
DermatologieFactorii principali ce determina caderea parului la barbati sunt in primul rand de tip ereditar, apoi intervin carentele alimentare, deficitele circulatorii, varsta. La acestia se mai adauga si factorii secundari sau agravanti: excesul de sebum, matreata, dietele incorecte, tratamentele medicamentoase, poluarea si stresul.
DermatologieStiai ca pielea bebelusului tau are aceeasi origine embriologica ca si sistemul nervos central si organele de simt, endodermul, stratul interior al corpului? Din acest motiv pielea are o capacitate perceptiva atat de mare. La nastere pielea este acoperita de un film lipidic, albicios numit vernix caseosa, care se formeaza din saptamana 24 de...
DermatologieIn ultimii ani, ingriirea fetei a incetat sa mai fie privita exclusiv dintr-o perspectiva feminina. Astazi, tot mai multi barbati sunt preocupati de aspectul lor fizic: adopta o alimentatie echilibrata, practica sport pentru a se mentine in forma si, nu in ultimul rand, acorda o atentie deosebita tenului.
DermatologieCel mai des intalnit, tenul mixt este o combinatie intre tenul gras, cel normal si/sau cel uscat. Zona T-ului (nas, barbie si frunte) este predispusa la ingrasare si la aparitia punctelor negre si a porilor dilatati, in timp ce restul zonelor au tendinta de uscare si chiar de puternica deshidratare.
DermatologieCuperoza este o afectiune ce apare atunci cand tenul este agresat de factori externi (vant, frig, ploaie, etc.) si/sau pe fondul altor variabile precum mostenirea genetica (persoanele hipertensive, cu pereti vasculari fragili), stresul, dereglarile hormonale, tulburarile digestive, alimentatia nesanatoasa (bogata in condimente, prajeli,...
DermatologieCu totii avem nevoie de soare, fiindca doar in prezenta acestuia se secreta natural la nivelul pielii vitamina D, implicata in special in metabolismul calciului, dar care influenteaza si dezvoltarea osoasa, precum si activitatea hormonala. In plus, soarele creste buna dispozitie.
DermatologieCu toate ca, de obicei, celulita este asociata cu obezitatea, nu este nici o legatura intre cele doua afectiuni. Celulita este o tulburare a circulatiei limfatice, determinata in principal de hormonii feminini si de anumite particularitati de structura anatomica a pielii.
DermatologieIn general, mostenit genetic, tenul uscat poate fi si dobandit in urma utilizarii unor produse necorespunzatoare, odata cu varsta sau din cauza unor factori interni si/sau externi. Are aspect mat si aspru, riduri sau mici fisuri liniare, pete rosii sau zone descuamate (in special in zona pometilor si a nasului) si porii nu sunt vizibili.
DermatologiePielea sensibila prezinta reactivitate crescuta si o scadere a tolerantei fata de anumiti factori - interni sau externi. Persoanele cu ten sensibil se plang de senzatia de piele care tine, inteapa, ustura sau se irita la atingere, capatand culoarea rosie si acoperindu-se de mici vezicule, fara o cauza aparenta. Mai pe scurt, este tot timpul...
DermatologieDermatita atopica este o boala cronica, necontagioasa, ereditara, cu localizare variata pe corp, manifestata printr-un prurit foarte puternic, roseata, inflamare, inrosire, uscare, fisurare, descuamare sau/si ingrosarea pielii.
DermatologieO textura mai groasa, pori dilatati, un aspect tern, lucios si lipsit de suplete, puncte negre sau "pete" rosii, ce apar frecvent in zona mediana (frunte, nas, barbie), aspect neomogen, pori astupati, dilatati si imperfectiuni.
DermatologieIntroduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.
Calculeaza