•  

Antioxidantii vs. bolile sec. 21

Antioxidantii vs. bolile sec. 21

Conform datelor expertilor, bolile cardiovasculare, bolile asimptomatice, care ucid pe tacute, sunt cauzele principale pentru cel mai mare numar de decese in lume. La fiecare 5 secunde un locuitor al planetei face infarct miocardic, la fiecare 6 secunde are loc un accident vascular cerebral. Romania se afla pe primele 4 locuri in Europa, ca numar de decese produse de aceste boli.

Conform datelor Organizatiei Mondiale a Sanatatii (O.M.S.), in perioada 2011-2012 au avut loc in lume 440.000 de decese cauzate de boli de inima, cu incidenta cea mai crescuta In Europa. Expertii in sanatate considera ca factorii principali care afecteaza sanatatea romanilor sunt mediul natural, mediul social, obiceiurile proaste, alimentatia nesanatoasa.

In ultimii 10 ani populatia Romaniei a scazut cu 2,6 milioane de locuitori (numai in ultimii doi ani cu circa 600.000), iar mare parte din acestia au murit datorita unei boli. Conform datelor oficiale, cel mai adesea nu se moare din cauze externe violente (ex. crime, accidente grave), ci datorita bolii, peste 60% din decese fiind cauzate de bolile cardiovasculare, iar circa 12% de boli incurabile. Cel mai ingrijorator este ca numarul tinerilor care mor din aceste cauze, este tot mai mare.

Ai grija – fi precaut!
Din pacate sunt tot mai numeroase cazurile de tineri care vin in spital in urma unui infarct miocardic – spun cardiologii – astfel de cazuri erau candva o raritate, li se intampla tinerilor care faceau atletism profesionist si isi suprasolicitau organismul cu eforturi fizice exagerate. Astazi, oamenii isi fac singuri rau printr-un stil de viata haotic, nesanatos. Bolile cardiovasculare sunt rezultatul modului de viata si alimentatie nesanatos, cu insuficienta miscare. Si daca, inca nu aveti probleme cu inima, intrebati-va din timp cat de sanatos este stilul de viata pe care il duceti.

Numarul de bolnavi este in crestere continua – spun si medicii de familie. Care sunt cauzele? Raspunsul la aceasta intrebare este complex, este o combinatie intre mostenire genetica, mod de viata, factori poluatori, alimentatie si obiceiuri nesanatoase. Printre factorii negativi se numara si stresul, obezitatea si sedentarismul. Pentru a lupta cu succes cu bolile incurabile este extrem de important sa descoperim boala in stadiu incipient si bolnavul sa renunte la obiceiurile nesanatoase de viata si alimentatie.

In lumea moderna stresul este o prezenta zilnica, mediul in care traim si lucram este plin de factori poluanti,  astfel ca nu este indeajuns, sa ne hranim sanatos, organismul are nevoie de elemente ajutatoare, acestea fiind antioxidantii din suplimentele biologic active.

Este vorba de extracte naturale, biologic active, bogate in substante care ajuta organismul sa lupte cu rezultatele stresului si actiunii radicalilor liberi. Fiind extracte naturale organismul le accepta ca ingrediente necesare bunei functionari a proceselor fiziologice si mentinerii sanatatii. Efectul consta in refacerea echilibrului din organism, chiar intarirea sistemului imunitar mai ales cand sanatatea a fost serios afectata de boala, astfel ca terapia si procesul de vindecare au loc mai rapid si mai eficient.

Boala este un rezultat al dereglarii proceselor ce au loc la nivel celular. Se manifesta in forma incipienta ca dureri de cap, inflamatii la nivelul pielii, transpiratie rece si abundenta, cresterea brusca a tensiune arteriale, senzatii de slabiciune, insomnii, dureri in muschi, iar ca sa scapam de aceste manifestari luam medicamentele pe care ni le prescrie medicul. Acestea cel mai adesea indeparteaza sau atenueaza simptomele nu si cauzele, care raman nerezolvate.

Pentru lupta organismului cu declansatorii bolilor – radicalii liberi, bacteriile, virusii, parazitii – este raspunzator sistemul imunitar. Celulele de aparare se duc acolo unde au aparut primele semne ale dereglarii unor procese din organism si refac echilibrul dereglat.

Conform specialistilor, antioxidantii sunt eficienti si acolo unde medicamentele sintetice si-au pierdut puterea, se completeaza si sustin reciproc, maresc protectia imunologica la nivel celular, corecteaza multiplicarea celulara prin refacerea celulelor afectate, contribuie la diviziunea corecta a celulei, refacand astfel sanatatea si calitatea vietii.

Postat in :

Afectiuni cardiovasculare

Data:

06-10-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza