•  

Alergii sezoniere - Remedii homeopate

Alergii sezoniere - Remedii homeopate

Reactia alergica este fara indoiala o reactie imunologica deficitara, ce are o importanta componenta ereditara, dar si una dobandita, datorata alergenilor din mediu sau celor acumulati in organism.

Afectiune cu incidenta in crestere, rinita alergica se manifesta din plin primavara, atunci cand regasim in concentratie mare, in atmosfera, importanti alergeni precum praful si polenul.

Terapia homeopata poate echilibra functiile organismului, deci trateaza terenul bolnavului. Terapia homeopata a rinitei sezoniere presupune tratamentul episodului acut, dar si o terapie pe termen mediu si lung, ce vizeaza anihilarea reactiei alergice. Exista numeroase remedii ce se pot administra in functie de simptomatologie, in functie de fazele bolii.  

Faza acuta a bolii

Deseori, pacientul prezinta o rinoree apoasa, usturatoare, ce poate produce escoriatii nazale, lacrimare neiritanta, tuse spastica, dureroasa, declansata de iritatie laringiana.

Simptomatologia se agraveaza seara sau intr-o camera calda. Lacrimeaza ochii si curge nasul ca si cum am toca ceapa... Remediul potrivit principiului similitudinii este remediul homeopat preparat din bulbi de ceapa - allium caepa. Simptomatologia descrisa apare deseori si in afectiuni virale declansate de expunerea la aer rece, de aceea allium caepa este un remediu deseori folosit in homeopatie. De altfel, nu este intamplator faptul ca unele remedii pot fi utile atat in viroze, cat si in rinita alergica; simptomatologia se aseamana uneori foarte mult.

Deseori, la debutul afectiunii, pacientul se prezinta la consultatie pentru ca spune el „racesc foarte des si imi curge nasul intr-una“. Persistenta simptomelor, contactul cu polen (primavara), praf sau declansarea rinoreei la contactul cu perna (alergie la pene) sau la contactul cu alti alergeni, eventual anumite antecedente familiare ne orienteaza catre diagnostic.

Alteori, iritatia oculara este mai suparatoare, secretia oculara este cea iritanta, iar cea nazala este mai blanda. Euphrasia officinalis este remediul la care ne gandim in aceasta situatie, cand pacientul prezinta si o conjunctivita alergica. Un alt remediu important in rinoreea apoasa este nux vomica si ne gandim la acest remediu daca rinoreea alterneaza cu uscaciune a mucoasei nazale si este declansata de curenti de aer rece.

Deseori, la primele ore ale diminetii, debuteaza cu o salva de stranuturi si se continua cu rinoree abundenta. Ne gandim la acest remediu si cand avem in fata un pacient ce stranuta cand deschide geamul sau porneste aerul conditionat.

Doua din remediile cele mai uzitate pentru rinita alergica ce se manifesta cu uscaciunea mucoasei nazale sunt: luffa operculata si galphimia glauca. Luffa operculata este remediul obstructiei nazale ce apare in cadrul unei rinosinuzite alergice. Dilutia si ritmul administrarii acestor remedii sunt stabilite de medicul homeopat.

Toate aceste remedii le putem regasi in diverse formule complexe, concepute de producatori pentru a usura tratarea episodului acut de rinita.

Terapia de lunga durata

Aceasta presupune tratarea terenului si desensibilizarea fata de alergen, adica inseamna echilibrarea organismului prin administrarea remediului de structura homeopata stabilit de medic. Pentru desensibilizare exista remedii specifice alergenului incriminat (praf de casa, acarieni sau polen).


Dr. Elena Vartan
Medic specialist medicina generala si homeopatie
Adresa: str. Nifon Balasescu nr. 7, Bucuresti
Telefon: 0748.621.903 / 021.250.82.03

Postat in :

Probleme de sezon Alergologie Homeopatie

Data:

22-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Intreaba farmacistul

Vrei sa stii mai multe detalii despre un anumit produs? Ai o problema medicala sau cosmetica la care nu ai gasit inca rezolvare?

Scrie-ne intrebarea ta completand formularul
Completeaza formularul

Suna-ne la TelVerde 0800 833 003
(disponibil si din retelele de telefonie mobila)

0800 833 003
Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza