•  

Cum sa ai dintii albi?

Cum sa ai dintii albi?

Cu totii ne dorim azi un zambet cat mai alb si mai stralucitor. Raspunsul la intrebarea "cum poate fi obtinut in conditii optime" presupune mai multe etape si incepe indiscutabil cu "obtinem mai intai niste dinti si gingii sanatoase!".

Odata indeplinit acest deziderat, (si doar atunci!) ne putem ocupa de aspectul cosmetizarii dintilor. Fie ca albirea acestora se alege a fi facuta la domiciliu, (prin aplicarea personala a gelurilor de albit pe baza de peroxid de carbamida in gutierele individuale, care se poarta un numar de ore pe dinti), fie in cabinetul stomatologic, (prin aplicarea pe dinti a gelurilor pe baza de peroxid de hidrogen si potentarea actiuniii lor cu ajutorul unei lampi foto speciale), se recomanda supravegherea procesului de catre medicul stomatolog.

Pe parcursul albirii poate aparea accentuarea sensibilitatii dintilor la temperaturi cald/rece, sau chiar sensibilizarea gingiilor. In marea majoritate a cazurilor, acest efect este scurt si trecator, iar un procedeu final de fluorizare a dintilor le reda rapid starea de confort.

De retinut este faptul ca efectul de albire nu este permanent, in special in cazul in care obiceiuri ca fumatul sau consumul excesiv de cafea raman neschimbate. De asemenea obturatii si lucrari dentare mai vechi, in mod special pe dintii frontali, vor fi “vizibile”, pastrandu-si nuantele anterioare albirii. S-ar impune deci in unele zone inlocuirea acestora dupa obtinerea nuantei finale. De asemenea, efectul de albire difera de la un pacient la altul sau de la un grup de dinti la altul, in functie de structura specifica fiecarui grup dentar.

Aceste idei fiind trecute in revista, un pacient poate opta pentru o metoda de albire sau alta, in functie de obiceiurile, igiena si stilul de viata pe care il adopta.

Postat in :

Stomatologie

Data:

19-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu

Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza