•  

Activ si dupa ce te-ai pensionat

Activ si dupa ce te-ai pensionat

Trecerea de la salariat la pensionar este grea daca nu te pregatesti din timp. Ai impresia ca odata cu incetarea semnarii condicii in fiecare dimineata nimeni nu mai are nevoie de tine si de acum te vor coplesi greutatile. Ce vei face acasa, cum iti vei petrece timpul, cum te vor privi oamenii?

 
Uita aceste intrebari si gandeste-te ca acum ai sansa sa incepi o viata noua. Poti sa faci ce vrei, cand vrei. De cate ori nu ti-ai dorit sa citesti, sa te plimbi sau sa stai la o partida de carti cu prietenii dar nu aveai timp? Te ingrijoreaza parerea familiei, care era obisnuita sa nu te vada prea des acasa iar acum simte ca ii invadezi spatiul? Stai linistita, discuta cu ei si senzatia va trece daca nu te vei lasa coplesit/-a de noua situatie si vei fi la fel de activ/-a ca inainte.
 
Daca nu ai nevoie de bani, poti sa lucrezi ca voluntar pentru un proiect sau organizatie care raspunde dorintelor tale. Si o vei face cu pasiune. Daca insa ai nevoie de castiguri in plus, iti poti gasi slujbe part-time sau poti incepe o noua activitate: baby-sitter daca iubesti copiii, traducator daca stii foarte bine o limba straina sunt numai cateva idei.
 
Poti merge chiar mai departe si sa-ti deschizi o mica afacere: program after-school pentru cativa copii, atelier, reparatii sau orice altceva doresti.
 
Una dintre cele mai mari placeri pe care o traiesti este sa calatoresti: nu trebuie sa te mai gandesti cand ai programat concediul sau ce proiecte ai de terminat pana la vacanta. Fa-ti bagajele cand vrei, acum ai timpul pe care ti l-ai dorit intotdeauna.
 
Nu te lasa influentat/-a de atitudinea anumitor oameni care vorbesc, scriu sau comenteaza despre "batranii care au iesit la pensie". Varsta ta nu este cea din calendar, ci aceea pe care o simti tu.

Postat in :

Relaxare si echilibru Familie

Data:

22-03-2013

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza