•  

Acneea la femei adulte

ACNEEA LA FEMEIA ADULTA - dr. Oana Clătici, medic primardermatolog
 
Acneea aproape ca nu mai are nevoie de prezentare. Cine nu a avut macar o data in viata cosuri? Dar ce te faci cand esti deja adult si observi  ca te confrunti cu aceasta problema?
 
Acneea la varsta adulta este tot mai des intalnita si consta in aparitia de leziuni mai ales in partea inferioara a fetei, in zona barbiei si a mandibulei. Adesea apar noduli rosii foarte durerosi si microchisti. 1 din 5 femei cu varste cuprinse intre 25-40 ani vas uferi minim o data in aceasta perioada. Si barbatii pot fi afectati, dar intr-un procent mai mic.
 
In acnee sunt implicate 4 mecanisme: acumularea de sebum in glandele sebacee, colonizarea cu Propionibacterium acnes, keratinizarea in exces si inflamatia. Cel mai adesea se adauga un dezechilibru hormonal, un exces de hormoni masculini- androgeni (testosteron, DHEA) si o receptivitate crescuta a glandelor sebacee pentru acesti hormoni.
Vorbim despre femei active profesional, mereu in criza de timp. Stresul creste concentratia de cortizol, care are actiune similara testosteronului si creste productia de sebum. Se adauga folosirea de cosmetice inadecvate si in exces, fumatul, poluarea, dieta inadecvata. 
Tratamentul poate fi mai dificil si necesita utilizarea de formule inovative si tehnologii patentate.
 
Exista din fericire solutii. PHARMACORE® Acne Control crema este singurul produs de pe piata care se adreseaza acneei determinate de tulburarile hormonale princele 2 patente proprii: CHELISIN si IRIS FLORENTINA. CHELISIN are 2 peptide care inhiba 5 alfa reductaza - enzima sub actiunea careia testosteronul se transforma in dihidrotestosteron. Astfel amelioreaza leziunile date de dereglarea hormonala. IRIS FLORENTINA contine Iris, Vitamina A si Zinc, avand actiune antiinflamatorie, astringenta si keratolitica.
 
BIOPEP 15 este o alta formula inovativa care are actiune antibacteriana impotriva a 24 de tulpini de Propionibacterium acnes si nu determina rezistenta bacteriana. COLOSTRUL, recoltat in prima ora, contine imunoglobuline, factori de crestere si lactoferina, avand un rol antiinflamator, keratoregulator si antibacterian, reface barierapielii si are efect anticicatrice. 
Toate aceste ingrediente active ce se regasesc in produsele din gama PHARMACORE® Acne Control reusesc sa actioneze sinergic asupra celor 4 mecanisme implicate in acnee, reducand leziunile si cicatricile.
 
Gama PHARMACORE® Acne Control imbina cu succes tratarea locala - prin gel de curatare, crema tratament, gel tratament,spray de corp, mascahidratanta cu tratamentul sistemic – prin suplimentul nutritiv  PHARMACORE® ORAL. Suplimentul alimentar contine Zinc, Niacinamida, Lactoferina, prebiotice –FOS si GOS, Vitamina E si are actiune generala, antiinflamatorie, antimicrobiana, regleazasecretia de sebum, reface barieracutanata, antioxidant.
 
 

Postat in :

Dermatologie

Data:

30-10-2019

Ce parere au cititorii

Nici un comentariu

Adauga un comentariu


Media - Spoturi TV
Help Net Info
  • Gaseste o farmacie Help Net
  • Cauta termen medical
  • Cauta prospect medicament
  • Farmacii cu punct de Prim Ajutor
Calculator sarcina

Introduceti in spatiile alaturate data de inceput a ultimei menstruatii si durata medie a ciclului menstrual.

Durata ciclului menstrual

Calculeaza