Ce inseamna planning familial?

CE INSEAMNA PLANNING FAMILIAL?

Ca sa putem rezuma, in doar cateva cuvinte, raspunsul la intrebarea din titlu ar fi: o viata (sexuala) implinita si fara griji. Cine nu si-ar dori asa ceva? Daca te intereseaza subiectul, te invit sa citesti articolul acesta!

  • Dragoste si cuplu

Planningul familial se refera la consilierea persoanelor sau a cuplurilor si ajutarea acestora in a-si alege metoda cea mai potrivita de contraceptie, a-si ingriji sanatatea sexuala si a-si planifica, la un moment dat in viata, sarcinile. De asemenea, planificarea familiala consiliaza cuplurile si asupra pericolelor reprezentate de bolile cu transmitere sexuala (BTS). Scopul planningului familial este acela de a imbunatati calitatea vietii, in general. 

De ce sa mergi la un cabinet de planificare familiala? 

Ideal este ca fiecare adolescent care doreste sa-si inceapa viata sexuala sa mearga intai la un cabinet de planificare familiala. Aici va fi ajutat sa aleaga metoda de contraceptie potrivita, va fi informat asupra pericolelor BTS-urilor si cum se poate proteja prin metodele de contraceptie, va putea primi sfaturi utile cu privire la sanatatea reproducerii.

Daca ai trecut demult de varsta adolescentei si ai deja o familie, la un cabinet de planificare familiala vei putea primi sfaturi cu privire la programarea si spatierea sarcinilor sau la investigatii - in cazul sterilitatii unuia dintre parteneri. Sau, daca exista disfunctii sexuale in cuplu, tot aici se pot identifica si trata. De asemenea, daca banuiesti ca esti insarcinata, poti merge la un cabinet de planning si vei afla daca suspiciunile tale se adeveresc.

Daca nu stii la ce cabinet de planificare familiala sa mergi, intra pe site-ul: www.dragostefaragriji.ro si vei gasi adresele cabinetelor de planificare familiala din intreaga tara.

Ce-ti va spune medicul?

La cabinetul de planificare familiala vei avea o discutie cu medicul ginecolog despre istoricul sanatatii familiei tale, despre modul tau de viata, ti se vor da anumite analize si investigatii medicale de facut (sumar de urina, test de sarcina, analize pentru BTS etc.).

Este posibil sa faci si un control ginecologic si un test Babes-Papanicolau. Acestea nu sunt dureroase, nu te speria! Apoi, medicul iti va putea sugera sa folosesti o anumita metoda de contraceptie.


Pareri

Pareri

5 5 de la 5 (Evaluat de 1 client)

  • Gurguta Irina 07. 11. 2022 5

    Da.am sa merg la astfel de cabinet în jud.vs sper sa iasă bine rezultatele mele

Adauga o parere

Co si o tomto článku myslíte vy?

1-5

1 2 3 4 5




Ne rezervam dreptul de a sterge comentariile nepotrivite!